Over mij

ARD 2493 Bastianen 059

Ik wil mij graag nader aan u voorstellen.

Ik heb in mijn leven twee grote interesses namelijk de ontwikkeling van de mens, jong en oud, en de werking van menselijke systemen en processen. Ik ben opleidingsloopbaan begonnen met Technische Bedrijfskunde. Ik heb hierin geleerd hoe organisaties werken. Mijn interesse ging uit naar de mens in de organisatie en hoe deze zich verhoudt tot de verschillende sociale, organisatorisch en financieel processen en systemen.

Ik wilde na deze studie meer te weten komen over de individuele ontwikkeling van de mens en met name over die van kinderen. Daarom ben ik Orthopedagogiek gaan studeren. In de jaren daarna heb ik in verschillende instellingen door het hele land gewerkt met gezinnen waarbij kinderen tijdelijk niet meer thuis konden wonen. 

Vanaf 2005 ben ik mij gaan scholen als systeemtherapeut, omdat ik merkte dat veel gedragsproblemen van kinderen en jongeren een belangrijke functie hadden in het gezin. Ik wilde graag beter begrijpen hoe mensen elkaar vast kunnen houden in negatief gedrag en hoe moeilijk het is om daar uit te komen. Ik wilde mensen kunnen begeleiden om in goede verbinding met naasten zichzelf te kunnen ontwikkelen. Ik merkte dat het effect van de behandeling veel groter was als het een goede inbedding had in de thuissituatie. Daarnaast ging ik ook beter begrijpen hoe complexe sociale processen in organisaties werken.

Na mijn opleiding tot GZ-psycholoog ben ik me vervolgens te gaan verdiepen in EMDR. In de behandeling merkte ik keer op keer samen met de client op hoe nare ervaringen uit het verleden het huidige functioneren beïnvloedde en hoe bevrijdend het is als oude pijn en spanningen kunnen worden losgelaten. De recentelijke verdieping in ACT (Acceptance Commitment Therapy) helpt mij om kind en volwassenen met name beter te begeleiden in het omgaan met gevoelens en emoties. 

Door continue scholing hoop ik een zo'n groot mogelijke "gereedschapskist" te hebben om iedereen die met een vraag aanklopt, zo goed mogelijk te kunnen helpen. Ik volg daarom met grote regelmaat cursussen en neem deel aan supervisie en intervisie.

Mijn overtuigingen

 

Swallowtail Butterfly on Cherry Flowers

 

  • Ieder mens groot of klein wil gezien, gehoord en begrepen worden
  • Als je vastloopt kan je tijdelijk niet bij je eigen oplossingen komen
  • Door waardevolle relaties krijg je de moed om kwetsbaar te durven zijn
  • Elke ouder is de beste ouder die hij of zij op dat moment kan zijn
  • In de juiste omgeving wordt elk bijzonder gedrag een kracht